Geroosterde bloemkool, rösti en manchego
30 min bereidingstijd + 1 uur wachten
20 min in de oven
Wat heb ik nodig:
personen
Bereiding:
- Week het brood 1-2 minuten in ruim water. Pureer in de keukenmachine de amandelen met de knoflook en het geweekte brood. Voeg de olijfolie en 500 ml koud water toe en pureer tot een gladde soep.
- Breng de soep op smaak met zout en peper en zet minstens 1 uur in de koelkast om op smaak te komen en goed koud te worden.
- Verwarm de oven voor tot 220 ºC. Snijd de bloemkool in plakjes en leg op de bakplaat. Rasp de manchego en ris de blaadjes van de takjes tijm.
- Meng de rösti met de manchego en de tijm. Verdeel het röstimengsel over de bloemkool en bak ze in de voorverwarmde oven in 20 minuten goudbruin en knapperig.
- Snijd het stokbrood overlangs door en snijd elke helft in 4 stukken. Doe de olijfolie in een schaaltje en pers de knoflook erboven uit. Hak de peterselie en meng door de olie. Besprenkel de snijvlakken van het brood met de knoflookolie.
- Schuif het brood de laatste 8 minuten bij de bloemkool en bak goudbruin en knapperig. Halveer de druiven.
- Leg de knapperige bloemkool in 4 diepe borden. Schenk er de koude amandelsoep bij. Leg de druiven in de soep. Maak de soep af met een extra straaltje olijfolie en beetje peper. Serveer met het knoflookbrood.
Benodigd product
Voedingswaarden per persoon
- 995 kcal
- 69 g vet waarvan 10 g verzadigd
- 66 g koolhydraten
- 23 g eiwit
- 9 g vezels
- 1,5 g zout
Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen